Σχετικά με το AMW 2020

Το Athens Music Week (AMW) είναι μια πολυσυλλεκτική μουσική εμπειρία που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τη μουσική εκπαίδευση και κατάρτιση, να συνδράμει στην βιώσιμη ανάπτυξη και στις καινοτόμες συνεργασίες μεταξύ ενδιαφερόμενων των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, της Ψυχαγωγίας και της Μουσικής Βιομηχανίας και να προσφέρει ευκαιρίες σε επαγγελματίες του κλάδου να έρθουν σε επαφή με το διεθνές κοινό.

Συνδυάζοντας ένα Διεθνές Συνέδριο με ένα Φεστιβάλ ζωντανής μουσικής, το AMW είναι μια μουσική εβδομάδα ανάδειξης τοπικών καλλιτεχνών, της μουσικής σκηνής και των ήχων της Αθήνας, που έχει στόχο να θέσει τις βάσεις για συνέργειες και συνεργασίες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της μουσικής.

Αντλώντας έμπνευση από τον ενοποιητικό χαρακτήρα της μουσικής, αλλά και την γεωγραφική και ιστορική σημασία της πόλης των Αθηνών σαν κέντρο πολιτισμού, το AMW οραματίζεται να συνδέσει τις μουσικές αγορές της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης με αυτές της Μέσης Ανατολής και ακόμη παραπέρα.

Το Athens Music Week οργανώνουν η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και η ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ Events σε συνεργασία με την Association Fête Européenne de la Musique, τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα HEMI – Hub for The Exchange of Music Innovation και JUMP – European Music Market Accelerator και τα δύο συγχρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Athens Music Week 2020 – Phygital Edition

Προσαρμοζόμενο στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του covid-19 και την παγκόσμια καραντίνα, η δεύτερη διοργάνωση του AMW συνδυάζει το φυσικό με το ψηφιακό περιβάλλον.

Η απόφαση πάρθηκε μόλις 78 μέρες νωρίτερα, σαν τρόπος αντίδρασης, σαν πρόκληση να ανακαλύψουμε νέα όρια, να αναζητήσουμε νέους τρόπους να ξεπεράσουμε εμπόδια, αλλά και να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας και, εν τέλει, να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις σε σύμνποια με άλλους εταίρους που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και έχουν παρόμοιες ανάγκες.

Το πιο σημαντικό όμως που μας οδηγεί σε αυτή την phygital διοργάνωση είναι να μοιραστούμε μουσικές εμπειρίες και να δημιουργήσουμε λόγους για συναντήσεις in vivo το συντομότερο δυνατόν.

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου περιλαμβάνει 12 συζητήσεις με 55 συμμετοχές από όλη τη Ευρώπη, 5 webinars, 10 παρουσιάσεις πρωτοποριακών μουσικών πρότζεκτ, ένα ντοκιμοντέρ-αφήγηση. To μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 showcases καλλιτεχνών από την Ελλάδα και άλλες 16 Ευρωπαϊκές χώρες. Ολες οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου και θα δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής με Q&A sessions για όσους παρακολουθούν από τις web platforms.

Συνοψίζοντας, και ενώ χρησιμοποιούμε όρους όπως διάδραση, ανθεκτικότητα, αλληλεγγύη ή καινοτομία, είναι σημαντικό να συνοψίσουμε ότι αυτή η ειδική διοργάνωση του #AMW2020 έγινε πραγματικότητα χάρις την μοναδική διασύνδεση και συνεργασία πολλών Ευρωπαίων εταίρων και φίλων, τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη και την αποφασιστική τους στήριξη στο εγχείρημα αυτό.

Ad Axem – Software for the Arts (GR), Ameba Productions (CZ), Buero Doering (DE), Cultural Trend Lisbon (PT), Gigmit (DE), Gulbaba Music (TR), Idea Ok (NMK), INES – Innovation Network of European Showcase Festivals (EU), Innovathens powered by Samsung (GR), Krakowskie Biuro Festivalowe (PL), Krakow Music Scene Foundation (PL),  Linecheck Festival (IT), Majdnem Híres Rocksuli Music School (HU), Mamazone (HU), Mastering The Music Business (RO), Milano Music Innovation Hub (IT), Mils Lisboa (PT), Nouvelle Prague (CZ), Password Productions (NMK), Pin Conference (NMK), Praznik Glasbe (SI), Romanian Artists Worldwide (RO),  SIGIC (SI), SoundCzech (CZ), Sound Ports Festival Istanbul (TR), Tak Brzmi Miasto Incubator (PL), Wianki (PL) και Un-Convention (UK)

X
X