Η Γιορτή της Μουσικής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Fri 21 Jun 2019 | 21:00-23:30

Μια συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ

Το 2019 έχει ανακηρυχθεί έτος Νίκου Σκαλκώτα, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τον θάνατό του. Τιμώντας τον μεγάλο έλληνα συνθέτη, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει το λαϊκό μπαλέτο Η θάλασσα, μια σειρά ζωντανών εικόνων, από τη ζωή του κόσμου της θάλασσας, που κινείται πότε στο φανταστικό και πότε στο φαντασμαγορικό (χορός μπαλέτου), με συχνή παρουσία μοτίβων από τη λαϊκή θαλασσινή παράδοση. Η μουσική, χωρίς το μπαλέτο, θα μπορούσε να ονομαστεί συμφωνική σουίτα.

Tο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνονται επίσης δύο από τα πιο σημαντικά έργα του Μέντελσον, εμπνευσμένα από ένα ταξίδι του στη Σκωτία το 1829, και αυτά με θέμα τη θάλασσα: η Εισαγωγή Εβρίδες, με το νησί Στάφφα και την τεράστια θαλάσσια σπηλιά του, και η Σκωτική Συμφωνία, έργο με περιγραφικό χαρακτήρα που θεωρείται ότι αποδίδει ανάγλυφα τους ήχους της θάλασσας και τις εναλλαγές τους σε φάσεις ηρεμίας και θαλασσοταραχής.

Σχετικά Events

Fri 21
21:00 - 23:30

Γιορτή της Μουσικής στην Τιμοθέου

Athens Music Walk
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Mεταξύ των καταστημάτων Κουνούπι Cafe – Bar, Ohana Bar, Berlin by 5 Drunk men, Parot Bar, Rudolf Bart Συναυλία με του...
Fri 21
20:00 - 22:30

Μουσικό σχήμα “Χάρισμα”

Athens Music Walk
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Συναυλία του μουσικού σχήματος «Χάρισμα» αφιερωμένη στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Με την υποστήριξη του Ngradio
X
X